Hoe kunnen we tegenwoordig duurzame energie ontvangen?

Spread the love

Nu de wereld zijn energiecrisis bereikt, moeten we onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen verminderen en op grote schaal hernieuwbare energie gaan opwekken. Op dit moment zijn er vier hoofdtypen hernieuwbare energie die we kunnen produceren: windenergie, zonne-energie, waterkracht en geothermische energie.

Nu de wereld zijn energiecrisis bereikt, moeten we onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen verminderen en op grote schaal hernieuwbare energie gaan opwekken.

Op dit moment zijn er vier hoofdtypen hernieuwbare energie die we kunnen produceren: windenergie, zonne-energie, waterkracht en geothermische energie.

Windenergie zorgt voor veel duurzame energie

Windturbines bestaan al duizenden jaren, verder terug dan de geboorte van Christus. In de loop der jaren zijn ze gebruikt om water te pompen, boten te slepen en meel te malen. Maar aan het begin van de industriële revolutie werden windturbines gemaakt om elektriciteit te produceren.

Hoewel veel mensen windmolens zien als de sierlijke molens in Nederland of de kleine windpompen op boerderijen, zijn ze de afgelopen tien jaar enorm ontwikkeld. Windturbines zijn nu in staat om duizenden megawatt aan energie op te wekken, en wanneer ze thuis op kleine schaal worden gebruikt, kan windenergie conventionele energiebronnen vervangen en huishoudens helpen om van het net af te komen.

Ook zonne-energie is zeker een goede oplossing

De zon is de meest beschikbare vorm van energie die er is, dus we zouden deze meer moeten gebruiken. En naarmate de technologie vooruitgaat, krijgen huishoudens de beschikking over een aantal manieren om de kracht van de zon te benutten. Deze manieren zijn onder andere zonnestroom, zonneboilers, zonnedrogers en zonnekooktoestellen.

Met elektrische en verwarmingssystemen op zonne-energie zijn ze beide kosteneffectief, goed voor het milieu, vergen ze weinig onderhoud en helpen ze u te besparen op uw energierekening. Zonnekooktoestellen zijn een zeer gezonde manier om voedsel te koken, omdat ze het voedsel op een lagere temperatuur koken – wat helpt om de vitaminen en mineralen te behouden. Ze zijn ook zeer draagbaar, waardoor ze ideaal zijn voor reizigers en kampeerders.

Energie produceren met waterkracht

Aanvankelijk werd waterkracht of waterkracht industrieel gebruikt om rivieren en watervallen aan te drijven om waterraderen aan te drijven die vervolgens gebruikt werden om water te verplaatsen voor irrigatie of om meel te malen.

Tegenwoordig wordt waterkracht gebruikt in dammen om elektriciteit voor huishoudens en bedrijven te produceren. Waterkracht wordt op grote schaal opgewekt, waarbij afgedamd water door turbines wordt geleid, die een dynamo ronddraaien terwijl het door de turbines stroomt.

Het beste voorbeeld van waterkracht is de Hoover Dam, die gebouwd is om Las Vegas van elektriciteit te voorzien. In feite is hydro-elektrische energie efficiënt is populair is tegenwoordig dat het goed is voor meer dan 90% van de hernieuwbare energie in de wereld meer dan 90% van de wereld hernieuwbare energie.

Er is enige sociale en ecologische bezorgdheid over de bouw van dammen voor hydro-elektriciteit, aangezien hele dorpen en gemeenschappen door de dam worden overstroomd, en de muren verhinderen dat bepaalde vissoorten stroomopwaarts zwemmen om te paaien.

Ook van aardwarmte kan gebruik gemaakt worden

Geothermische energie wordt meestal geproduceerd in gebieden met aanhoudende vulkanische activiteit, waar magma relatief dicht bij de oppervlakte ligt. Een van die gebieden is IJsland, waar een groot deel van de energie wordt geproduceerd uit vulkanische geisers.

Hier worden grote krachtcentrales gebouwd over de geisers, waar de hete snel bewegende stoom van de geisers grote turbines aandrijft om elektriciteit te maken. Om het proces te versnellen wordt er soms water terug in de geisers gepompt om meer stoom te maken, die vervolgens weer wordt gebruikt om de turbines aan te drijven, waardoor het een eindeloze cyclus wordt.


Spread the love