Hoe kun je nou meer uit de accu van je smartphone halen?

Spread the love

Omdat de displays op smartphones steeds groter worden, wordt de levensduur van de batterij voor dit doel steeds langer. Een van de beste manieren om de levensduur van de batterij te verlengen is om slim met het beheer van uw beeldscherm om te gaan. Ik zal mijn top tien manieren beginnen met drie tips voor problemen met betrekking tot het beeldscherm.

Het scherm

U kunt de helderheid van het scherm aanpassen aan een lagere instelling en het zal de levensduur van de batterij aanzienlijk verbeteren omdat het scherm minder energie verbruikt wanneer het gedimd is. Kies een instelling die uw ogen niet belast – en troost uzelf met de gedachte dat wanneer het scherm op volle helderheid is, het de ogen kan vermoeien wanneer u het in een donkere kamer bekijkt.

Welk soort scherm is belangrijk

OLED: De batterij gaat snel leeg door het behoud van felle kleuren op het display. De beste manier om dit probleem tegen te gaan is te kiezen voor donkerdere tegels op een donkere achtergrond (Lumia 800).

De witte inhoud kan vijf tot tien keer zo lang zijn als de levensduur van de batterij. Met de OLED-displays verbruikt witte inhoud een enorme hoeveelheid energie, terwijl zwarte of donkere inhoud bijna geen energie verbruikt. Dit komt omdat bij donkere inhoud de telefoon technisch gezien niets weergeeft!

LCD-schermen maken gebruik van achtergrondverlichting; daarom is het achterlicht altijd aan, of u nu zwarte of witte inhoud heeft. Zelfs wanneer de telefoon niets weergeeft, is het licht aan en is het verlengen van de levensduur van de batterij iets ingewikkelder. Ons volgende idee zou echter moeten helpen.

Maak je gebruik van het always-on-display?

Uw scherm moet automatisch in de standby-modus gaan of uitschakelen wanneer u het apparaat niet gebruikt. Door de tijd te verkorten, wacht het scherm voordat het op stand-by wordt gezet; u kunt ervoor zorgen dat er aan het eind van de dag minder batterijstroom wordt verbruikt.

Zet niet onnodig de bluetooth aan

Als u geen frequente gebruiker van Bluetooth bent, moet u deze altijd uitschakelen. Denk aan de richtlijn dat je alle apps die je niet vaak gebruikt moet uitschakelen. Dit geldt ook voor Bluetooth. Het uitschakelen van Bluetooth bespaart energie en houdt uw telefoon veiliger voor hackers. U kunt dit principe ook toepassen op Wi-Fi. Als uw connectiviteit is uitgeschakeld, zal uw telefoon niet branden batterij energie voortdurend op zoek naar hotspots.

Doe updates zodat apps minder energie verbruiken

Wanneer u apps of software op uw mobiele telefoon bijwerkt, sluit u uw telefoon altijd aan op een stroomvoorziening. Er zijn momenten waarop uw telefoon meerdere apps tegelijk zal updaten en dit kan de levensduur van de batterij echt doorbreken als dit proces wordt uitgevoerd zonder externe stroomvoorziening.

Batterijbesparing modus

Het moet duidelijk zijn waarom u deze functie op uw apparaat moet inschakelen. Het zal ervoor zorgen dat uw telefoon zo efficiƫnt mogelijk werkt. Wanneer u het einde van de levensduur van uw batterij nadert, zal de functie de levensduur van de batterij zoveel mogelijk verlengen.


Spread the love